fbpx

Glamping Ribnica

OpisGlamping
LokacijaRibnica na Pohorju
Leto2023

Projekt: Glamping Ribnica

Novogradnja nastanitvenega kompleksa za kratkotrajno nastanitev s spremljajočim programom in pripadajočimi ureditvami – Ribniška koča Hut&Village.

V sklopu investicije so predvidene nastanitvene enote v obliki glamping hišk, ki so umeščene v teren med obstoječimi drevesi. Predvidenih je skupno 18 nastanitvenih enot v manjši (TIP 1) in večji (TIP 2) izvedbi.

Hiške so zasnovane kot samostojne bivalne enote z osrednjim delom, kjer so predvidena ležišča, in lastnimi kopalnicami, kar uporabniku nudi visok nivo udobja. Njihova zasnova temelji na vzpostavljanju neposredne povezave z naravo preko velikih steklenih površin in zunanje terase. Posebnost je delno zastekljena streha, ki odpira še dodatne poglede v naravo in uporabniku ponuja možnost opazovanja zvezd.

Tradicionalna dejavnost Ribiške doline je narekovala koncept in zasnovo zunanje podobe hišk. Moderno uporabljen vzorec skodle, kjer fasadne plošče zamenjajo les, poskrbijo, da se ohrani prvoten način pritrjevanja in oblika. Z omenjenim posegom se tako ohrani pridih tradicionalnosti in sodoben videz arhitekture.